Tiếng Anh Write about a traditional food in your hometown

Thảo luận trong 'Ngoại Ngữ' bắt đầu bởi Nghiêm Nham, 26 Tháng bảy 2021.

  1. Nghiêm Nham

    Bài viết:
    59
    PICKLED VEGETABLES

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]


    Pickled vegetables which are usually eaten with Chung cakes are one of the most popular food in my hometown. This pickles remind people of their ancestors and help them to pray for the proliferation of all beings, affluence, success and good luck in the New Year or other festivals.

    People are fond of pickled vegetables because it not only is a custom of Vietnam but also is quite easy and cheap to make. Ingredients typically include carrots, papaws, cucumbers, turnips and scallion heads. Overall, there are five stages in the process, beginning with the cleaning of vegetables and ending with soaking the product. The first step is that fresh carrots, small papaws, cucumbers and turnips are washed, peeled and cut into thin slices, then covered in salt to pickle. The ratio of salt and water depends on how much vegetables you have. The next stage, cold water will be mixed with white sugar and a little bit of fish sauce before this liquid is poured into a glass jar which is added the sliced chili. Once all ingredients are placed in the clean jar, cooked fish sauce is added to soak. Make sure the vegetables are fully immersed before the lid is closed. Once all steps have been completed, within three to five days this pickles are ready to eat.

    Although I go abroad to take my master degree for two years, I don't feel lonely or homesick because I remember my family whenever I eat pickled vegetables. I and my mother often pickle them together in the kitchen which is an unforgettable memory in my childhood that helps me get away from the difficult situations in the future.

    Dưa muối ăn với bánh Chưng là một trong những món ăn dân dã ở quê tôi. Món dưa muối này nhắc nhở mọi người về tổ tiên và cầu mong sự sinh sôi nảy nở của muôn loài, sung túc, thành công và may mắn trong năm mới hoặc các lễ hội khác. Người ta ưa chuộng món dưa muối vì nó không chỉ là phong tục của Việt Nam mà còn khá dễ làm và rẻ. Nguyên liệu thường bao gồm cà rốt, ớt sừng, dưa chuột, củ cải và đầu hành lá. Nhìn chung, có năm công đoạn trong quy trình, bắt đầu bằng việc làm sạch rau và kết thúc bằng việc ngâm sản phẩm. Bước đầu tiên, cà rốt tươi, bào sợi nhỏ, dưa chuột và củ cải rửa sạch, gọt vỏ và cắt thành từng lát mỏng, sau đó tẩm muối để muối chua. Tỷ lệ muối và nước tùy thuộc vào lượng rau bạn có. Công đoạn tiếp theo, nước lạnh sẽ được hòa với đường trắng và một chút nước mắm trước khi chất lỏng này được đổ vào lọ thủy tinh có thêm ớt cắt lát. Sau khi cho tất cả nguyên liệu vào hũ sạch, cho nước mắm đã nấu vào ngâm. Đảm bảo rau được ngâm hoàn toàn trước khi đậy nắp. Sau khi hoàn thành tất cả các bước, trong vòng ba đến năm ngày, món dưa chua này đã sẵn sàng để ăn. Mặc dù ra nước ngoài học thạc sĩ hai năm nhưng tôi không cảm thấy cô đơn hay nhớ nhà vì mỗi khi ăn rau muối tôi lại nhớ đến gia đình. Tôi và mẹ tôi thường cùng nhau hái dưa vào bếp, đó là một kỷ niệm khó quên trong tuổi thơ của tôi, giúp tôi thoát khỏi những hoàn cảnh khó khăn trong tương lai.
     
    TuyettuyetlanlanThùy Minh thích bài này.
    Chỉnh sửa cuối: 2 Tháng tám 2021
Trả lời qua Facebook
Đang tải...